Украинските войници отново се подготвят за бойни действия в сурови зимни

...
Украинските войници отново се подготвят за бойни действия в сурови зимни
Коментари Харесай

Украински военни тренират зимен окопен бой в Полша, Зеленски търси подкрепа за Киев от Глобалния Юг

Украинските войници още веднъж се приготвят за бойни дейности в сурови зимни условия, като упражняват в покритите със сняг полета на Западна Полша.

Ученията се организират в окопи, като се симулират реални дейности и сюжети от бойното поле, дори и множеството от новобранците в никакъв случай да не са влизали в същинска борба, твърди един от украинските бойци, който също взе участие в ученията.

През уикенда, украинският президент Володимир Зеленски пътува до Буенос Айрес, с цел да участва на формалното празненство по встъпването на служба на новоизбрания аржентински президент Хавиер Милей. Целта на визитата на Зеленски беше да събере поддръжка от Глобалния Юг за продължаващата война в Украйна с Русия, съобщи Voice of America (VOA) .

Преди да замине от Киев, украинският държавен глава подписа няколко указа, един от които е да смекчи позицията на Унгария по отношение на пътя на Киев към участие в Европейски Съюз. Унгарският министър-председател Виктор Орбан, който неотдавна се срещна с френския президент Еманюел Макрон, е едно от най-големите трудности пред приемането на Украйна в Европейски Съюз. В телевизионно изявление от унгарската столица Будапеща, Виктор Орбан неколкократно повтори, че е срещу участието на Украйна в Европейски Съюз, като посочи, че ще отнеме „ от 5 до 10 години “ за привършване на стадия на стратегическото партньорство.

Орбан е считан за един от най-близките европейски съдружници на съветския президент Владимир Путин, както и пречка за участието на Украйна в Европейски Съюз, откакто Евросъюзът, формиран от 27 страни членки, изисква единомислещо единодушие, с цел да бъде призната нова страна членка в блока.

Междувременно, по време на гала в Москва в петък Путин награди бойци, воювали в Украйна и разгласи, че ще се кандидатира за нов президентски мандат през 2024. Ако той завоюва още веднъж изборите, Путин ще остане на власт до най-малко 2030 година.

71-годишният Путин към този момент е бил на власт по-дълго от всеки различен съветски водач от Йосиф Сталин насам.

На фона на това, по улиците на Москва, политическият екип на опозиционния лидер Алексей Навални, който излежава присъда в пандиза, действаше, като сътвори билборд с видимо безопасен привет за Нова година. На билборда, обаче, имаше QR код, който препраща потребителите до анти-Путин уебсайт. Властите след това отстраниха билбордовете, а Навални продължава да излежава своята над 30-годишна присъда.

Украйна пък продължава да изтрива всички следи на съветското въздействие. Работници смъкнаха статуята на полеви командир от Гражданската война в Русия (1917 – 1922). Местен общински консултант разгласи, че статуята ще бъде преместена в музей.

На фронта, в района на Харков, съветски ракетен удар уби най-малко един човек и рани няколко други. Според CNN, оценките на разузнаването на Запада демонстрират, че Москва по всяка възможност ще усили сходен вид офанзиви върху цивилна инфраструктура през зимата. И до момента в който цивилните се приготвят за още студени зимни месеци в изискванията на война, бойците от фронтовата линия се бият, с цел да върнат земите си в южната част на страната.

Voice of America (VOA) не може да удостовери по самостоятелен път датата или местоположението на това видео от Ройтерс, само че украинските сили декларират, че то демонстрира последният опит да си върнат контрола над градове като Бахмут, окупирани от съветските сили през тази пролет.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР